دعوای مزاحمت چیست
دعوای مزاحمت چیست ؟ – اطلاعات حقوقی توضیح بهترین وکیل در مشهد
دعوای مزاحمت عبارت است از :
دعوایی که به موجب آن متصرف مال غیرمنقول درخواس جلوگیری از مزاحمت کسی رامی نمایدکه نسبت به متصرفات او مزاحم است بدون اینکه مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد .(ماده ۱۶۰ ق.آ.د.م)
عناصر دعوای مزاحمت:
تصرف بدون مزاحمت سابق خواهان
مزاحمت فعلی خوانده
مزاحمت،بدون رضایت خواهان و به غیر وسیله قانونی بوده است.
مستندات دعوای مزاحمت:
قاعده لاضرر
اصل ۴۰ قانون اساسی
ماده ۱۳۲ ق.م
ماده ۱۶۰ ق.آ.د.م
مزاحمت باید فعلیت داشته باشد یعنی در حال وقوع باشد و مزاحمت غریب الوقوع و احتمالی برای اقامه ی دعوای رفع مزاحمت کافی نیست.
درخواست تخليه مورد اجاره از طرف مالك مشاعی چگونه انجام می شود – برای ارتباط با وکیل پایه یک در مشهد کلیک کنید.
در مورد ملک مشاعی که شش دانگ آن در اجاره است، بعضی از مالکین تقاضای تخلیهی ید مستأجر نسبت به سهام خود را کردهاند.آیا چنین تقاضایی قابل رسیدگی است یا خیر؟ و درصورت صدور حکم نحوهی اجرای آن چیست؟
در نقاطی که قانون روابط موجر و مستأجر اجرا میشود، در موردی که مستأجر ملک مشاع راجع به پرداخت اجاره بهای یکی از مالکین مشاعی تخلف نموده باشد، قطع نظر از مقررات قانون مدنی دربارهی املاک مشاعی و اجاره بهای ملک مشاعی موضوع مادهی ٤٧٥ قانون مدنی، برحسب مستفاد از صدر مادهی ١٤ قانون روابط موجر و مستأجر، مالک و موجر سهم مشاعی میتواند نسبت به سهم مشاعی خود درخواست تخلیه از دادگاه بنماید و نحوهی اجرای این حکم نیز در قسمت اخیر صدر ماده ١٤به عبارت «محل تخلیه میشود»، ذکر شده و مستفاد از عبارت مذکور این است که در مقام اجرای حکم، شش دانگ مورد اجاره باید تخلیه گردد.
در اینصورت برحسب مستنبط از ملاک ماده ٤٣ قانون اجرای اجکام مدنی و همچنین مقررات قانون مدنی در باب شرکت، تصرف محکومله و موجر مربوط در ملک مشاع تخلیه شده، تابع مقررات املاک مشاع خواهد بود. با توجه به مراتب بالا که تخلیهی سهم مشاع موجر مستلزم تخلیهی شش دانگ مورد اجاره میباشد و اشاعه نیز مفید همین معنی است، لذا مالک و موجر سهم مشاع علاوه بر این که حق درخواست تخلیهی سهم مشاع خود را دارد، میتواند درخواست تخلیهی شش دانگ مورد اجاره را نیز بنماید.
شماره وکیل در مشهد – بهترین وکیل در مشهد – وکیل دیه در مشهد = 09152491040