ارثخانوادهمطالب حقوقیوکیلوکیل پایه یکوکیل پایه یک در مشهد

امکان محرومیت از ارث وجود دارد؟ – شرایط ازدواج مجدد مرد چیست؟

امکان محرومیت از ارث | بهترین وکیل در مشهد | وکیل در مشهد | وکیل دادگستری در مشهد
امکان محرومیت از ارث | بهترین وکیل در مشهد | وکیل در مشهد | وکیل دادگستری در مشهد

امکان محرومیت از ارث : اگر فردی، در زمان حیات خود اقدامی برای انتقال اموالش نکرده باشد، دیگر اختیار عمل سابق را نداشته و تنها می تواند برای پس از مرگش وصیت کند؛ البته وصیت نسبت به کل اموال امکانپذیر نبوده و تنها نسبت به یک سوم اموال، امکان وصیت کردن وجود دارد. بر همین اساس، ، ماده ۸۴۳ قانون مدنی مقرر کرده است که « وصیت به زیاده بر ثلث ترکه، نافذ نیست مگر به اجازه وراث و اگر بعض از ورثه اجازه کند فقط نسبت به سهم او نافذ است.»

از سوی دیگر، قواعد ارث جزو قواعد امری و شرعی بوده که تخطی از آن جایز نیست و بنابراین وقتی سهم زوجه در صورت داشتن فرزند یک هشتم از عین اموال منقول و قیمت اموال غیرمنقول تعیین شده، این سهم قابل تغییر نیست. اما اگر متوفی بخواهد به برخی وراث سهم کمتری برسد، می‌تواند تا یک سوم اموال را به نفع سایر وراث وصیت کند تا به کسی که مد نظر اوست، سهم الارث کمتری برسد؛ بنابراین محرومیت کلی افراد از ارث امکانپذیر نیست.

شرایط ازدواج مجدد مرد

شرایط ازدواج مجدد مرد | بهترین وکیل در مشهد | وکیل طلاق توافقی در مشهد | وکیل مشهد
شرایط ازدواج مجدد مرد | بهترین وکیل در مشهد | وکیل طلاق توافقی در مشهد | وکیل مشهد


آیا برای ازدواج دوم، رضایت همسر اول لازم است؟ 

در چه صورت مرد می‌تواند ازدواج مجدد کند؟ 

️ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده مصوب سال 53،  اصل را بر ممنوعیت ازدواج مجدد مردان قرار داده و مقرر کرده است که «مرد نمی‌تواند با داشتن زن، همسر دوم اختیار کند مگر در موارد زیر: 

۱_رضایت همسر اول

۲_عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی 

۳_عدم تمکین زن از شوهر 

۴_ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج 

۵_محکومیت زن به حبس بیش از شش ماه 

۶_ابتلاء زن به هر گونه اعتیاد مضر 

۷_ترک زندگی خانوادگی از طرف زن 

۸_عقیم بودن زن 

۹_غایب مفقودالاثر شدن زن.»

بنابراین اگر زوجه مشکلی نداشته باشد، بیمار نباشد، محبوس و مجنون هم نباشد، بچه‌دار هم شده باشد، در این صورت، تنها راه مرد برای ازدواج مجدد اخذ رضایت همسر اول و کسب اجازه از دادگاه است. 

البته احراز تحقق بند‌های دوم تا نهم هم با دادگاه است و اگر دادگاه آن را احراز نکند، اجازه ازدواج مجدد را به مرد نخواهد داد.

مردی که می‌خواهد مجدد ازدواج کند، باید برای تجدید فراش، دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم و در آن خطاب به دادگاه دلایل و علل تقاضای خود را بیان کند. دادگاه نیز با تعیین وقت رسیدگی، یک نسخه از دادخواست را برای همسر اول ارسال می‌کند تا به آن پاسخ دهد یا برای جلسه دادگاه خود را آماده کند. پس از آن، دادگاه با انجام اقدامات ضروری و تحقیق از زن اول و پس از احراز شرایط لازم و نیز بعد از احراز توانایی مالی مرد و اجرای عدالت بین همسران، به شوهر اجازه ازدواج مجدد می‌دهد و چنانچه مرد شرایط و اوضاع مالی مساعدی نداشته باشد و زن نیز حاضر به تمکین و ایفای وظایف زناشویی باشد، با درخواست او مخالفت خواهد کرد.

بر اساس ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده، سردفتران ازدواج حق ندارند بدون اجازه دادگاه اقدام به ثبت ازدواج مجدد مرد کنند و بر این اساس «هر سردفتر رسمی که بدون اخذ گواهی، بدون اخذ اجازه نامه یا حکم صادرشده درمورد تجویز ازدواج مجدد یا برخلاف مقررات به ثبت ازدواج اقدام کند، به محرومیت از اشتغال به سردفتری و مجازات اسلامی محکوم می‌شود.»

سردفتران حق ندارند بدون اجازه دادگاه ازدواج دوم مرد را ثبت کنند.

مطالب مرتبط :

ازدواج دوم
رای تجویز ازدواج مجدد

اطلاعات بیشتر و ارتباط با بهترین وکیل در مشهدوکیل طلاق در مشهدوکیل طلاق توافقی در مشهدوکیل پایه یک در مشهد با شماره گیری 09152491040

ارتباط با ما از طریق اینستاگرام

برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا