توضیح وصیت به مال غیر به چه دلیلی باطل است ؟
بهترین وکیل در مشهد توضیح وصیت به مال غیر به چه دلیلی باطل است ؟
.
.
مطالب که شاید برایتان مفید باشد :
- مهریه هبه شره قابل رجوع است یا خیر
- نکاتی در مورد قرارداد پیش فروش ساختمان
- شماره وکیل طلاق در مشهد
- مجازات انکار رابطه زوجیت
.
.
موصی ( شخص وصیت کننده ) باید در زمان انشای وصیت ، اهلیت داشته باشد زیرا در این لحظه است که نسبت به تملیک مال خود تصمیم میگیرد .
ضرورتی ندارد که اهلیت موصی ، تا زمان فوت او باقی بماند و عارضه جنون و سفه بعد از انشای وصیت در نفوذ حقوقی آن بی اثر است .
بدین ترتیب بر خلاف سایر قرارداد ها که دو طرف باید در لحظه تراضی با اخرین جزء ان ، اهلیت داشته باشند ، تملک در وصیت زمانی تحقق می یابد که موصی زنده نیست و اهلیت و شخصیت خود را از دست داده است و همین ویژگی سبب نزدیک شدن مفهوم وصیت به ایقاع یا علی میانه عقد و ایقاع می شود .
موصی له ( شخصی که وصیت به نفع او انجام شده است) نیز همین وضع را دارد و کافی است د زمانی که وصیت را قبول میکند ، اهلیت داشته باشد . یکی از نکات قابل توجه این است که اگر کسی وصیت کند ( چنانچه در زمان بعد از مرگم ، زمینی خریده باشد به پسرم یا شخص دیگری برسد ) این وصیت باطل است .
چنانچه قانون مدنی در این خصوص در ماده 841 میگوید :”موصی به باید ملک موصی باشد و وصیت به مال غیر ولو با اجازه مالک باطل است.”
اگر کسی وارثی نداشته باشد نیز میتواند وصیت به هر شخصی که مایل است انجام دهد ، امافقط تا یک سوم مالش را میتواند برای آن شخص وصیت کند.
به موجب ماده 837 قانون مدنی ” اگر کسی به موجب وصیت ، یک یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم کند ، وصیت مزبور نافذ نیست.”
باتوجه به این ماده ف در صورتی که موصی وارثی را به طور مستقیم از ارث محروم کند ، وصیت باطل است و عبارت نافذ نیست در این ماده به معنای باطل است.
برای ارتباط با وکیل در مشهد با شماره 09152491040 تماس بگیرید. گروه وکلای دادگستری دادپلاس