ارثمطالب حقوقیمقالات بهترین وکیلوکیل طلاق

توضیح وصیت به مال غیر به چه دلیلی باطل است ؟

بهترین وکیل در مشهد توضیح وصیت به مال غیر به چه دلیلی باطل است ؟

.

.

مطالب که شاید برایتان مفید باشد :

.

.

موصی ( شخص وصیت کننده ) باید در زمان انشای وصیت ، اهلیت داشته باشد زیرا در این لحظه است که نسبت به تملیک مال خود تصمیم میگیرد .
ضرورتی ندارد که اهلیت موصی ، تا زمان فوت او باقی بماند و عارضه جنون و سفه بعد از انشای وصیت در نفوذ حقوقی آن بی اثر است .

بدین ترتیب بر خلاف سایر قرارداد ها که دو طرف باید در لحظه تراضی با اخرین جزء ان ، اهلیت داشته باشند ، تملک در وصیت زمانی تحقق می یابد که موصی زنده نیست و اهلیت و شخصیت خود را از دست داده است و همین ویژگی سبب نزدیک شدن مفهوم وصیت به ایقاع یا علی میانه عقد و ایقاع می شود .
موصی له ( شخصی که وصیت به نفع او انجام شده است) نیز همین وضع را دارد و کافی است د زمانی که وصیت را قبول میکند ، اهلیت داشته باشد . یکی از نکات قابل توجه این است که اگر کسی وصیت کند ( چنانچه در زمان بعد از مرگم ، زمینی خریده باشد به پسرم یا شخص دیگری برسد ) این وصیت باطل است .

چنانچه قانون مدنی در این خصوص در ماده 841 میگوید :”موصی به باید ملک موصی باشد و وصیت به مال غیر ولو با اجازه مالک باطل است.”

اگر کسی وارثی نداشته باشد نیز میتواند وصیت به هر شخصی که مایل است انجام دهد ، امافقط تا یک سوم مالش را میتواند برای آن شخص وصیت کند.
به موجب ماده 837 قانون مدنی ” اگر کسی به موجب وصیت ، یک یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم کند ، وصیت مزبور نافذ نیست.”
باتوجه به این ماده ف در صورتی که موصی وارثی را به طور مستقیم از ارث محروم کند ، وصیت باطل است و عبارت نافذ نیست در این ماده به معنای باطل است.

 

برای ارتباط با وکیل در مشهد با شماره 09152491040 تماس بگیرید. گروه وکلای دادگستری دادپلاس

برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا