جرم معاونت در آدم ربایی
جرم معاونت در آدم ربایی
ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392، معاونت در جرم را به طور کلی تعریف کرده است. بر اساس این ماده، اشخاص زیر معاون جرم محسوب میشوند:
الف – هر کس، دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب وقوع جرم شود.
ب- هر کس وسایل ارتکاب جرم را بسازد یا تهیه کند یا طریق ارتکاب جرم را به مرتکب ارایه دهد.
پ- هرکس وقوع جرم را تسهیل کند.
تبصره- برای تحقق معاونت در جرم، وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی (همزمان بودن) بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است. چنانچه فاعل اصلی جرم، جرمی شدیدتر از آنچه مقصود معاون بوده است، مرتکب شود، معاون به مجازات معاونت در جرم خفیفتر محکوم می شود. با توجه به تعریف قانونگذار از معاون در جرم، میتوان معاونت در آدمربایی را نیز اینگونه تعریف کرد: هر گاه کسی با علم و عمد، وسایل ارتکاب جرم آدمربایی و نوزادربایی را تهیه کرده یا افراد را به ارتکاب جرم فوق تحریک یا ترغیب یا تهدید یا تطمیع کند یا به هر طریق دیگر وقوع جرم را تسهیل کند، معاون در جرم شناخته شده و مجازات او حداقل مجازات مقرر در قانون برای همان جرم است که برای جرم آدمربایی 5 سال و نوزادربایی 6 ماه حبس پیشبینی شده است.
مطالب مرتبط با جرم معاونت در آدم ربایی:
- سرقت و انواع آن – گروه وکلای دادگستری دادپلاس
- نفقه کودک بر عهده چه کسی است؟ – مجازات مالخر در جرم سرقت چیست؟
- شرایط دفاع در مقابل سارق
ارتباط با وکیل دادگستری در مشهد – وکیل طلاق در مشهد – وکیل طلاق توافقی در مشهد -با شماره گیری 09152491040 و همچنین ارتباط با ما از طریق اینستاگرام کلیک کنید.