مقالهوکیل

نگهداری حیوانات

نگهداری حیوانات در آپارتمان از منظر قانون چه حکمی دارد؟

بر اساس تبصره ماده سه آیین‌نامه اجرایی قانون آپارتمان‌ها در سال 1347 ، نگهداری حیوانات در قسمت‌های مشترک ممنوع است، طبق قانون قسمت‌های مشترک ساختمان شامل پشت‌بام، راه‌پله‌ها، راهروها، حیاط، پارکینگ است که کسی حق نگهداری هیچ‌گونه حیوانی اعم از اهلی و وحشی را در این قسمت‌ها ندارد و نگه‌دارنده حیوان در این قسمت‌ها مجرم بوده و می‌توان علیه وی شکایت کرد.

نگهداری حیوانات در قسمت‌های اختصاصی ساختمان چگونه است ؟

نگهداری حیوانات در قسمت‌های اختصاصی آپارتمان با رعایت دو ضابطه مشکلی ندارد؛
اول آنکه ازنظر مقررات و قوانین بهداشت ایجاد بیماری نکند و دوم آنکه برای همسایه‌ها ایجاد مزاحمت ننماید. در صورت بروز هرکدام از  این دو مورد شخص نگهدارنده حیوان طبق ماده 690 مجرم می‌باشد و سایر همسایه‌ها می‌توانند از او شکایت کنند.

برای نگهداری حیوانات خانگی چه اهلی و چه وحشی در آپارتمان‌ها قوانینی در نظر گرفته‌شده است؛ بر این اساس بر طبق تبصره ماده سه آیین‌نامه اجرایی قانون آپارتمان‌ها در سال ۱۳۴۷ نگهداری این‌گونه از حیوانات در قسمت‌های مشترک یک ساختمان جرم محسوب شده و شخص دارنده حیوان خانگی به‌عنوان مجرم شناخته‌شده و سایرین می‌توانند از وی شکایت کنند. منظور از قسمت‌های مشترک ساختمان همان پشت‌بام، راه‌پله‌ها، راهروها، حیاط و پارکینگ است. برای نگهداری این نوع از حیوانات در واحدهای شخصی آپارتمانی نیز، قانونی گذاشته‌شده که ازنظر مقررات و قوانین بهداشت حیوان خانگی ایجاد بیماری نکند و برای همسایه خود نیز ایجاد مزاحمت نکرده باشد. اگر دو مورد گفته‌شده رعایت شود، نگهداری این حیوانات در خانه هیچ مشکلی ندارد، در غیر این صورت دارنده حیوان خانگی مجرم بوده و تک‌تک همسایگان می‌توانند از وی شکایت کنند.

در حالت کلی در قوانین قضایی نگهداری سگ و گربه و … به دلیل سروصدا و ایجاد مزاحمت برای همسایگان مصداق سلب آسایش عمومی است و پیگرد قضایی دارد.

مراحل  طرح شکایت چگونه است؟

ازنظر قانون، شخصی که حیوانی در خانه خود نگه می‌دارد که بهداشت عمومی ساختمان را تحت‌الشعاع قرار داده است و یا شخصی که حیوانی در آپارتمان نگهداری می‌کند که موجب آزار همسایه‌ها می‌شود، در هر دو صورت مراحل پیگیری به یک‌شکل است و طی دو هفته نتیجه حاصل می‌شود.
مراحل پیگیری و شکایت به این شکل است که ابتدا یک شکایت تنظیم و آن را در دادسرا مطرح  می‌کند و  دادسرا این شکایت‌نامه را به کلانتری ارجاع می‌دهد، کلانتری پس از تحقیقات و بررسی صحت موضوع ، ابتدا شخص نگه‌دارنده حیوان  را دعوت می‌کند و اگر فرد از حضور امتناع نمود،  توسط کلانتری شخص نگه‌دارنده حیوان جلب می‌شود  و همراه با پرونده به دادسرا فرستاده می‌شود. دادسرا طبق شکایتی که از وی شده برای شخص حکم صادر می‌کنند که حکم صادره گاهی یک سال زندان است.

تکلیف حیوان بیمار و پرسروصدا چیست؟

مراجع قانونی حیوان را توقیف می‌کنند و اگر حیوان وحشی باشد که آن را به محل زندگی خود بازمی‌گردانند و اگر سگ باشد معمولاً به دلیل مشکلاتی که ایجاد می‌کند و بیماری‌هایی که دارد معدوم می‌کند  و اگر  از حیوانات اهلی مانند مرغ، کبوتر باشد به باغ و یا مکانی که برای حیوانات اهلی ساخته‌شده است، می‌فرستند.
برای دریافت مشاوره با وکیل در مشهد و اخذ مشاوره حقوقی رایگان به صورت حضوری با شماره های کارشناسان دادپلاس در تماس باشید.

برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا