خانوادهمطالب حقوقیمقالات بهترین وکیلوکیلوکیل طلاقوکیل طلاق توافقی درمشهدوکیل طلاق در مشهد

فسخ نکاح (نظریه مشورتی اداره کل حقوقی) – آیا زن میتواند از بخشش مهریه خود رجوع کند یا خیر ؟

فسخ-نکاح | بهترین وکیل در مشهد | وکیل طلاق در مشهد | وکیل طلاق توافقی در مشهد | وکیل پایه یک در مشهد
فسخ-نکاح

فسخ نکاح (نظریه مشورتی اداره کل حقوقی) – نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

 شماره ۷۹۳۹/۷ – ۱۳۸۳/۱۰/۲۲

فسخ نکاح (نظریه مشورتی اداره کل حقوقی) :💠 مطابق ماده ۱۱۳۱ قانون مدنی درمورد خانواده داریم که : (خیار فسخ فوری است و اگر طرفی که حق فسخ دارد، بعد از اطلاع به علت فسخ، نکاح را فسخ نکند، خیار او ساقط می‌شود…) و چون بر اساس این استعلام زوج به علت جنون و دیوانه بودن زوجه بدواً تقاضای فسخ نکاح را نموده

و پس از طرح دعوی در دادگاه با یکدیگر صلح و سازش کرده‌اند و اکنون نیز با هم زندگی می‌نمایند،

پس تقاضای بعدی فسخ نکاح زوج با فوریت خیار فسخ نکاح مغایرت دارد و این موضوع در صورتی صحیح است و مورد استماع دادگاه قرار میگیرد که سازش طرفین متضمن انصراف از دعوی فسخ باشد ولی اگر سازش طرفین متضمن انصراف از فسخ نکاح نباشد و رسیدگی به دعوی فسخ پیگیری شده باشد، رسیدگی به آن لازم است.

 

 

ارتباط با بهترین وکیل در مشهدوکیل طلاق در مشهد با شماره 09152491040 – ارتباط با ما از طریق اینستاگرام

 

 

 

 

 


آیا زن میتواند از بخشش مهریه خود رجوع کند ؟| بهترین وکیل در مشهد | وکیل در مشهد | وکیل خوب در مشهد | وکیل دادگستری در مشهد | وکیل طلاق توافقی در مشهد
آیا زن میتواند از بخشش مهریه خود رجوع کند ؟

بخشش مهریه – آیا زن میتواند از بخشش مهریه خود رجوع کند یا خیر ؟

آيا زني كه مهر خود را به همسرش بخشیده است می‌تواند از بخشش خود رجوع و مهر خود را به صورت مجدد مطالبه كند يا خیر

🔹حالت اول

زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می‌کند. به این بیان که می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهي داشت ( تو را از پرداخت مهریه بری و بی تکلیف می کنم ) ؛ این بیان باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود و از بین برود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد .)

🔹حالت دوم

زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر خود می بخشد می‌کند. بذل مهر در طلاق‌های خلع و مبارات انجام می‌شود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می‌گیرد. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از قید همسری وی رها شود.

این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده می‌کنند. بنابراین  زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می‌خواهد كه طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغي و کان‌ لم‌ یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است . پش در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد .)

🔹حالت سوم

زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می‌کند و می بخشد. به این بیان که می‌گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند ساير اشكال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهريه به طور کلی از بین نمی‌رود؛ چراکه زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه كند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد . )

اطلاعات بیشتر و ارتباط با وکیل طلاق در مشهدوکیل طلاق توافقی در مشهدوکیل در مشهد با شماره گیری 09152491040


برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا