اخبار و مقالات وکیل دادگستری در مشهدمقاله

حکم تخلیه

اگر برای گرفتن حکم تخلیه نیازبه اطلاعات دارید و یا نیاز به مشاوره با وکیل در مشهد دارید در ادامه با ما همراه باشید

زمانی که مالک منزل خود را به اجاره شخصی میدهد یک مدت زمانی در اجاره نامه ثبت میشود که مستاجر تا این تاریخ ثبت شده در اجاره نامه اجازه سکونت در ملک مورد نظر را دارد.زمانی که تاریخ ثبت شده فرا میرسد، مستاجر باید یا مالک را تمدید کند و یا ملک را تخلیه کند.اگر قصد تخلیه دارد باید در زمان تعیین شده این کار را انجام دهد در این شرایط اگر تخلیه با رضایت انجام شود که مشکلی پیش نخواهد آمد اما زمان هایی ممکن است پیش بیاید که مستاجر در تخلیه منزل در زمان ثبت شده کوتاهی میکند که مشکلاتی را به همراه دارد.

سوالاتی که ممکن است در زمینه تخلیه ملک در ذهن شما باشد که در ادامه به آنها پاسخ خواهیم داد

رسیدگی در دعوای خلع ید چه امتیازاتی دارد؟
هزینه دادرسی خلع ید چگونه محاسبه میشود؟
چه کسانی حق شکایت در دعوای تخلیه را دارند؟
در چه شرایطی میتوان برای ملک دستور تخلیه گرفت؟
دعوای خلع ید با دعوای رفع تصرف عدوانی چه تفاوتهایی دارند؟

از مشکلاتی که ممکن از برای شخصی که ملک خود را اجاره داده است پیش آید، تخلیه نکردن ملک توسط مستاجر است.حال ممکن است شما نیز یک اجاره دهنده باشید و دنبال یه راه چاره برای این مشکل، پس ما را همراهی کنید.
قانون در این خصوص برای موجر چاره‌ای اندیشیده که حق خود را از مستاجری که قانون را زیر پاگذاشته، بگیرد. اجاره یک قرارداد موقت است.
تعیین زمان یکی از شرایط صحت این قرارداد محسوب می‌شود و اگر مدت برای آن تعیین نشده باشد این قرارداد اعتبار نخواهد داشت.

شرایط گرفتن حکم تخلیه برای ملک

اگر اجاره نامه ی شما روی کاغذ نوشته شده است و در دفتر خانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشه چه توسط دو طرف قرارداد ینی موجر و مستاجر و چه در آژانس املاک نوشته شده باشد حتما باید امضای دو نفر شاهد را داشته باشد تا به عنوان یک سند بتوانید برای گرفتن حکم تخلیه از آن استفاده کنید

برای گرفتن حکم تحلیه حتما باید از مدت زمان تاریخ ثبت شده در اجاره نامه گذشته باشد، قبل این تاریخ نمیتوانید حکم تخلیه بگیرید.

در صورتی که شرط عدم انتقال به غیر در اجاره نامه نوشته شده باشد باز هم میشود برای گرفتن حکم تخلیه اقدام کرد.

همچنین اگر مستاجر شما بیش از 3 ماه از اجاره خود را پرداخت نکرده باشد شما میتوانید جهت گرفتن حکم تخلیه اقدام نمایید.و یا منزلی را که اجاره کرده است را برای موارد غیر مشروع استفاده کند. در این صورت موجر می تواند در عریضه خود (دادخواست به شورای حل اختلاف) محل وقوع ملک مراجعه کند و خواسته خود را دستور تخلیه بنویسید نه حکم تخلیه و پس از بررسی این مرجع قضایی دستور تخلیه ملک صادر می شود.

شایان ذکر است اگر تقاضای حکم کند، حکم تخلیه صادر می شود که با صدور این حکم با مهلت ۲۰ روز حق تجدید نظر خواهی اعتراض ایجاد می شود و پس از طی مدت طولانی، چنانچه حکم به نفع مالک صادر شود پس از آن مالک باید تقاضای صدور اجرائیه کند و در اجراییه باز مهلت ۱۰ روز اعتراض باید طی شود.

چنانچه اعتراض به اجرائیه نشود و یا اعتراض شد اما اعتراض او پذیرفته نشود، در این صورت تخلیه ملک انجام می پذیرد.

 

گرفتن حکم تخلیه

افرادی که میتوانند برای گرفتن حکم تخلیه اقدام کنند

• در تصرف عدوانی لازم نیست شاکی مالک باشد بلکه مستاجر. مباشر. خادم. رعیت. کارگر و هر کس به نمایندگی یا به امانت مال غیر را متصرف است میتواند به قائم مقامی مالک طرح دعوی نماید.
• در دعوی خلع ید فقط اشخاص ذینفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی میتواند طرح دعوی نماید.

هزینه دادرسی خلع ید

دعوی تصرف عدوانی و مزاحمت و ممانعت از حق غیر مالی میباشد.
دعوی خلع ید در دعوی اموال غیر منقول مالی تلقی گردیده و از نظر پرداخت هزینه دادرسی بر مبنای ارزش معاملاتی املاک در هر منطقه عمل میشود و اختلاف و یا عدم اختلاف در مالکیت تاثیری ندارد.

امتیازات رسیدگی در دعوای خلع ید

1. در دعوی تصرف عدوانی خارج از نوبت و ملاک حد عرفی و تصمیم قاضی دادگاه میباشد.
2. در دعوی خلع ید وقت تعیین میگردد.
3. اعتبار امر قضاوت شده خلع ید
4. دعوای رفع تصرف عدوانی و خلع ید بطور همزمان یا جدا از هم قابل طرح در مراجع صالحه میباشد.
5. اعتبار حکم قاضی در مورد تصرف عدوانی تا موقعی است که قاضی ماهوی حکم نداده است.
6. حکمی که در خصوص دعوی رفع تصرف عدوانی صادر شده اعتبار امر مختوم یا قضاوت شده را ندارد بنابراین خواهان یا خوانده میتواند دادخواست خلع ید تقدیم دادگاه نماید ولی بالعکس حکم قاضی ماهوی اعتبار امر مختوم یا قضاوت شده را دارد و خواهان یا خوانده نمیتواند در خصوص همان موضوعی که قبلا مورد حکم واقع شده دعوی تصرف عدوانی را اقامه نماید.

مشاوره با وکیل دادگستری در مشهد tel:09152491040

وکیل املاک

تفاوت دعوای خلع ید با دعوای رفع تصرف عدوانی

در دعوای خلع ید، خواهان باید مالکیت خود را ثابت کند ولی در دعوای رفع تصرف عدوانی نیازی به اثبات مالکیت نیست و اثبات سبق تصرف خواهان کفایت می کند.
1. در دعوای خلع ید، صرف اثبات و احراز تصرفات غیرقانونی فعلی خوانده کفایت می کند. ولی در دعوای رفع تصرف عدوانی، لحوق تصرفات غیرقانونی خوانده باید ثابت و احراز شود.
تفاوت تصرف فعلی و تصرف لاحق این است که در صورتی که تصرف فعلی در دعوای خلع ید مسبوق به سبق تصرفات خوانده باشد تاثیری در ارکان و نتیجه این دعوا ندارد اما در دعوای رفع تصرف عدوانی اگر تصرفات فعلی خوانده مسبوق به سبق تصرف باشد، دیگر مفهوم تصرف لاحق بر عمل او صدق نمیکند و در نتیجه به دلیل عدم تحقق رکن دوم، دعوا اثبات نمیشود.

آیا برای گرفتن حکم تخلیه نیاز به وکیل دارید؟

1. اگر برای گرفتن حکم تخلیه نیاز به مشاوره با بهترین وکیل مشهد را دارید با ما درتماس باشید
2. بعد از مراجعه حضوری و مشاوره با وکیل دادپلاس در صورت نیاز قراردادی را امضا میکنید تا ادامه روند پرونده را وکیل پیگیر باشد.

مدارکی که باید برای گرفتن حکم تخلیه توسط وکیل ارائه دهید

1. مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
2. ارائه قرارداد اجاره برای تخلیه و سند مالکیت برای خلع ید الزامی است.

برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا