مقالهوکیل

جرم چیست؟

جرم

جرم عبارت از عملي كه قانون را نقض كند و به بيان ديگر هر عملي كه داراي دو شرط زير باشد جرم است.

رفتاريكه بيش از حد قابل قبول و مخرب باشد.
رفتاريكه كنترل آن از طريق احكام غير رسمي به تنهايي دشوار باشد .

انواع جرم

انواع جرم را به سادگي ميتوان به چهار دسته گروه بندي كرد:

جرمهاي جاني ، جرمهاي مالي ، جرمهاي بدون قرياني ، جرمهاي دولت مندان و قدرتمندان

نسبي بودن جرم

آنچه كه جرم ناميده ميشود تا حد زيادي بستگي به فرهنگ هر جامعه دارد .هيچ رفتاري ذاتاً جرم نيست و فقط زماني رفتاري جرم ناميده ميشود كه از نظر اجتماعي چنين تعريف شده باشدو تعريف ها از زماني به زمان ديگر و از مكاني به مكان ديگر و از گروهي به گروه ديگر تفاوت بسيار پيدا مي كند . قبل از ظهور اسلام زنده بگور كردن كودكان بي گناه بويژه نوزادان دختر در بين برخي از قبايل عرب متداول بود و مجازاتي در پي نداشت در حالي كه پس از ظهور اسلام اين كار نمي شد و عنوان گناه پيدا كرد .

چند ديدگاه در باره رفتار مجرمانه

1-ديدگاه جامعه شناختي : ديدگاه جامعه شناختي به ارتباط بين متغير ها ي مختلف رفتار مجرمانه مانند:( سن،نژاد، جنس ، وضعيت اجتماعي و اقتصادي ) اهميت مي دهداين ديدگاه همچنين بر عوامليكه در محيط و رفتار مجرمانه موثرند مانند : زمان . مكان . كيفيت وقوع جرم و نوع اسلحه بكاره رفته نيز تاكيد مي كند

2-ديدگاه روان شناختي : اين ديدگاه به رفتار افراد اينكه رفتار چگونه رخ مي دهد چطور اجرا ميشود چگونه تداوم مي يابد و چگونه اصلاح ميگردد تكيه مي كند در ديدگاه روانشناختي هم محيط و هم شخصيت فرد كه در رفتار مجرماني و جنائي موثر است در نظر گرفته ميشود و رفتار جنائي همرا با فرايندهاي رواني مورد بررسي قرار ميگيرد روانشناسان بيشتر به متغيرهاي شخصيت افراد تكيه دارند ان را بهترين عاملي در قضاوت باليتي بشمارد مي آورند.

چند نکته مهم درباره مفهوم جرم

برای تحقق جرم نزد مقام رسیدگی کننده سه عنصر لازم است؛

اول اینکه آن عمل در قانون جرم شناخته شده باشد

و دوم آنکه در خارج یعنی در عالم ماده اثری داشته

و سوم اینکه نیت و قصد جرم وجود داشته باشد.

هر شخصی که مورد تعقیب قرار می گیرد با دانستن مطالب فوق می‌تواند از خود دفاع كند و مهم‌ترین عامل درجرم بودن عمل ، قصد و نیت شخص است. انگیزه افراد در ارتکاب بزه متفاوت است، گاهی برای بردن مال غیر، اضرار مالی، هتک حرمت، ضرب و جرح و یا هر چیزی که شخص را به انجام و ارتکاب جرم می کشاند، می‌تواند انگیزه مجرمانه باشد که البته در جرایم مختلف متفاوت است .

تحقق یک جرم زمانی ممکن است که ارکان وعناصر سه گانه مذکور با هم قابل احراز باشد، در غیر این‌صورت قابل اثبات نیست؛ به عنوان مثال اگر شخصی به قصد کمک به دیگری موجب بروز فعل مجرمانه شود، فقدان نیت باعث عدم تحقق جرم خواهد بود .

در امور کیفری اصطلاحی داریم با این بیان که جهل به قانون، رافع مسئولیت نیست و مفهوم آن این است هرچیزی که طبق قانون جرم شناخته شده، نمی توانیم به بهانه ندانستن از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کنیم چون قانون پس از تصویب وانتشار آن قابل اجراست؛ بنابراین چه قوانین را خوانده باشیم یا از آن مطلع نباشیم، در آثار واجرای مجازات تاثیری ندارد. اصل بر اطلاع وآگاهی افراد جامعه از قوانین مصوب است واستثنایی ندارد.

 

برای دریافت مشاوره با وکیل در مشهد و اخذ مشاوره حقوقی رایگان به صورت حضوری با شماره های کارشناسان دادپلاس در تماس باشید.

 

برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا