خانوادهمطالب حقوقیوکیلوکیل طلاقوکیل طلاق توافقی درمشهدوکیل طلاق در مشهد

تفاوت های بین فسخ نکاح و طلاق – آیا دادگاه می‌تواند قبل از تصمیم راجع به دعاوی خانوادگی دستور موقت صادر کند؟

تفاوت های بین فسخ نکاح و طلاق – توضیح توسط وکیل طلاق در مشهد

درمورد مهر،تفاوت هایی بین فسخ نکاح وطلاق وجود دارد؛از جمله اینکه هرگاه طلاق قبل از نزدیکی واقع شود زن،مستحق نصف مهریه است،درحالیکه درفسخ نکاح هرگاه عقد قبل ازنزدیکی فسخ شود،زن مستحق مهریه نبوده،مگر در زمانی که نکاح به دلیل عنن فسخ شده باشد که در آن صورت زن مستحق نصف مهریه می باشد .

در زمان طلاق زن باید درطهر غیر مواقعه باشد،درحالیکه در فسخ نکاح این شرط وجود ندارد.

طلاق درحقوق ایران به وسیله مرد انجام می شود،درحالیکه در فسخ نکاح یا ازطرف شوهر یا از طرف زن انجام می شود.

فسخ نکاح هیچ گونه حرمتی ایجاد نمی کند، درحالیکه درطلاق بعد از 3 بار حرمت ایجاد می شود .

عدم ثبت طلاق در دفترخانه رسمی جرم شناخته شده،برعکس عدم ثبت فسخ ازدواج در دفترخانه جرم شناخته نمی شود .

طلاق در ازدواج دائم است؛اما فسخ نکاح هم در ازدواج دائم هم در ازدواج موقت است.

در فسخ نکاح هیچ گونه حق رجوعی برای مرد وجود ندارد،درحالیکه در طلاق رجعی برای مرد تا زمانی که زن درعده است حق رجوعی وجود ندارد.

دستور_موقت

آیا دادگاه می‌تواند قبل از تصمیم راجع به دعاوی خانوادگی دستور موقت صادر کند؟ 

ارتباط با وکیل طلاق در مشهد با شماره = 09152491040

ماده 7 قانون حمایت از خانواده بیان می کند: دادگاه می ‌ تواند پیش از اتخاذ تصمیم در مورد اصل دعوی به درخواست یکی از طرفین در اموری از قبیل حضانت، نگهداری و ملاقات طفل و نفقه زن و محجور که تعیین تکلیف آنها فوریت دارد بدون اخذ تأمین، دستور موقت صادر کند.

ماده ۷ قانون حمایت از خانواده بیان می‌کند: دادگاه می‌تواند پیش از اتخاذ تصمیم در مورد اصل دعوی به درخواست یکی از طرفین در اموری از قبیل: حضانت، نگهداری و ملاقات طفل و نفقه زن و محجور که تعیین تکلیف آن‌ها فوریت دارد بدون اخذ تأمین، دستور موقت صادر کند. این دستور بدون نیاز به تأیید رئیس حوزه قضائی قابل اجراء است. چنانچه دادگاه ظرف شش ماه راجع به اصل دعوی اتخاذ تصمیم نکند، دستور صادرشده ملغی محسوب و از آن رفع اثر می‌شود، مگر آنکه دادگاه مطابق این ماده دوباره دستور موقت صادر کند.

از سوی دیگر اداره حقوقی قوه قضائیه در این زمینه نظریه مشورتی صادر کرده است. مطابق با نظریه شماره 7/92/1858 – 1392/9/24 اداره حقوقی معاونت قوه قضائیه مستنداً به ماده ۷ قانون حمایت خانواده مصوب ۹۱ این اختیار به دادگاه داده شده که پشی از اتخاذ تصمیم در مورد اصل دعوی در امر نفقه هم به درخواست زوجه، دستور موقت صادر کند.

دستور موقت مزبور به هیچ وجه تاثیری در اصل دعوی ندارد و در فرض مزبور اگر حکم به رد دعوای اصلی زوجه (مبنی بر مطالبه نفقه) صادر شود.

مشارالی‌ها مکلف به جبران خسارت وارده به زوج (ناشی از اجرای دستور موقت) می‌باشد و در صورت صدور حکم به ورود شکایت زوجه در دعوای اصلی، مبالغ مربوط به نفقه پرداختی موضوع دستور موقت صادره، می‌باید در حکم دادگاه ملحوظ نظر قرار گیرد.

 

برای اطلاعات بیشتر با شماره 09152491040 تماس حاصل فرمایید.وکیل در مشهد( گروه وکلای دادگستری دادپلاس )

 

برای مشاوره با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.

09152491040

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا